• Over zwemmen

  Informatie over Zwemmen

  De zwemafdeling van OZ&PC telt meer dan 100 leden die wekelijks trainen en wedstrijden zwemmen

  Het wedstrijdzwemmen is de hoofdtaak van de zwem-afdeling. Dit kan op diverse manieren en niveaus waarbij plezier en prestaties allebei hoog in het vaandel staan. Voor iedereen is er wel een niveau waarop ingestapt kan worden om van daaruit de eigen doelen en prestatieniveau te halen. Als je meer wilt weten van de diverse groepen dan is het artikel Selecties zeker de moeite waar om te lezen.

  OZ&PC presteert al jaren op de hoogste platformen van de zwemsport, dit geldt zeker ook voor de zwemafdeling. Deelname aan de NK en NJK onderstrepen dit. Ook zwemmen de A-Selectie, B-Selectie en Speedo in de landelijke Zwemcompetitie mee. Meer info over wedstrijden vind je in artikel Wedstrijd Uitleg.

  Ondanks dat het wedstrijdzwemmen een vaak individuele prestatie is zijn wij trots op het feit dat wij binnen de zwemafdeling en de diverse zwemgroepen een zeer goede saamhorigheid en teamspirit hebben waardoor tijdens de wedstrijden en trainingen altijd een ontspannen sfeer heerst. Ook tussen zwemmers en vrijwilligers is er een goede sfeer waardoor deze groep het ook graag mogelijk om de zwemsport te kunnen beoefenen.

  Want de zwemsport is net als andere sporten afhankelijk van een grote groep vrijwilligers. Wist u bijvoorbeeld dat er per wedstrijd minimaal 25 tot 30 vrijwilligers nodig zijn en dat er bijna elk weekend 2 wedstrijden gezwommen worden. Daarom zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers. Wilt u hier meer over weten dan kunt u zich wenden tot de zwemcommissie voor meer informatie.