• Selecties zwemmen

  Bij de zwem-afdeling kun je op diverse niveau trainen en deelnemen aan wedstrijden. Voor elke leeftijd en prestatiebehoefte is er een wel een trainingsgroep te vinden.

 • A-Selectie

  De A-selectie van OZ&PC traint vier tot vijf keer per week. Deze groep neemt deel aan verschillende, regionale, nationale en internationale wedstrijden.

  O.a.: Nederlandse Kampioenschappen
  Nationale Zwemcompetitie
  Overijsselse Kampioenschappen
  Nordhorn toernooi (GER)
  Twente Open Niveau wedstrijd of B Limiet / Jeugd5Kamp
  Lange afstand circuit (LAC)
  Diverse limietwedstrijden

 • B-Selectie

  Deze groep sporters traint twee keer per week. Ze laat zien dat er op elk niveau bij OZ & PC mogelijkheden zijn om wedstrijdsport te beoefenen. Ook hier wordt verwacht dat je naast training ook aan wedstrijden deelneemt.
  Vele sporters halen jaarlijks deelname aan de Overijsselse B-Kampioenschappen.
  Vanuit de B-Selectie kun je doorstromen naar de A-Selectie en de Masters.

  Er zijn diverse wedstrijden waaraan de zwemmer kan deelnemen:
  B Limiet
  Jeugd5Kamp
  Eventueel: Nationale Zwemcompetitie
  Overijsselse Kampioenschappen
  Nordhorn toernooi (GER)

 • Speedo-Groep

  De beste minioren (t/m 11 jaar) zwemmen in de SpeedoGroep. Deze groep traint vier keer per week en vormt de opstap naar de A-selectie. Deze sporters worden via trainingen en wedstrijden opgeleid tot wedstrijdzwemmer met als doel om in de A-Selectie van OZ & PC uit te komen. Van deze groep sporters wordt verwacht dat ze het beste uit zichzelf willen halen en er alles aan doen om goede prestaties neer te zetten. We beschouwen bij OZ & PC alle sporters t/m 11 jaar als potentieel talent. Natuurlijk kan niet iedereen het hoogste niveau halen, maar dat is niet erg zolang je plezier hebt in het zwemmen!

  Er zijn diverse wedstrijden waaraan de zwemmer kan deelnemen:
  Minioren Limiet wedstrijden
  Miniorencircuit wedstrijden
  Eventueel: Nationale Zwemcompetitie
  Minioren A- of B- Finale
  Nordhorn toernooi (GER)

  Vanuit de SpeedoGroep kun je doorstromen naar de A-Selectie en B-Selectie.

 • Instroom-Groep

  Vanuit de basisafdeling – onze kweekvijver – start je in de zwemafdeling bij de instroomgroep. Hier wordt echt gestart met wedstrijdzwemmen. Deze groep traint drie keer per week. Onder leiding van gediplomeerde trainers wordt gestart met de opleiding tot wedstrijdzwemmer. Je leert allerlei nieuwe vaardigheden om beter te zwemmen, zoals keerpunten, starten en natuurlijk de diverse zwemslagen.

  Er zijn diverse wedstrijden waaraan de zwemmer kan deelnemen:
  MiniorenLimiet wedstrijden
  Miniorencircuit wedstrijden
  Minioren A- of B- Finale
  Nordhorn toernooi (GER)

  Vanuit de Instroom-groep kun je doorstromen naar de B-Selectie en Speedo-Groep.

 • Masters

  Voor alle sporters vanaf 25 jaar is er de mastersgroep, waar een ieder kan trainen op zijn/haar eigen niveau. Maar wat al die masters gemeen hebben, is dat ze elk op hun eigen niveau serieus met zwemmen bezig zijn, zich willen meten met anderen en zichzelf en streven naar steeds betere prestaties. Natuurlijk lijkt de drempel hoog, maar masterszwemmen is niet alleen dat wat het doet klinken. Grofweg zijn er drie categorieën te onderscheiden: Actieve zwemmers die de 20 zijn gepasseerd en die langzamerhand wat naar de marge van het seniorencircuit raken. Mensen die vroeger actief gezwommen hebben en dat na een periode van niet-zwemmen eigenlijk wel weer willen oppakken. Mensen die niet eerder actief(wedstrijden) hebben gezwommen, maar die daar op latere leeftijd wel mee willen beginnen. Onder deze categorie kom je ouders tegen waarvan de kinderen bij OZ & PC zitten, maar ook gepensioneerden die nieuwe activiteiten, stimulansen en doelen zoeken.